KEZDŐOLDAL KÖZÖSSÉGI OLDAL EGYESÜLETI OLDAL ARCHIVUM KERESÉS KAPCSOLAT
2020. július 07., kedd | 28. hét | Apollónia névnapja van    

Információk
Csevegő
Rendezvények
Beszámolók
Fórum
Képgaléria
Blog
Chat
Videók
DDR múzeum
Telekocsi
 
Németh Zoltán albumába új kép került feltöltésre
Wolfen1971/1974


 
Dresdenerheide
Frohe Weihnachten für alle! Boldog vagyok, hogy csatlakozhattam az egyesülethez. (Elég soká jutott eszembe.) Szeretnélek belemeríteni és elringatn...
Tovább>>


 
Meghívó az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete elnökségi ülésére, Időpontja: 2020. március 25. szerda 17 óra.MeghívóAz NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete elnökségi ülésére,
melynek időpontja: 2020. március 25. (szerd...

Tovább>>


 
Húsvéti előkészületek beszámoló
Kedves Regisztrált Tagok! A húsvéti előkészületek, gyermekek részére meghirdetett kézműves programját az utolsó pillanatban át kellett tennünk más...
Tovább>>


előző    következő
Szerző Üzenet
Gergely Márta [kisMárti] Tárgy: Jegyzőkönyv a 2019. 11.13-i elnökségi üléséről Elküldve: 2019-11-29 21:38
Jegyzőkönyv

NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesületének
elnökségi ülése 2019.11.13 szerda


Helyszín:
Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat
Nyár u.40.

Jelenlévők:
Gergely Márta elnök
Nagy-Fodor Edina gazdasági vezető
Gombai-Nagy Károlyné titkár
Pappné Windt Zsuzsanna elnökségi tag
Dallos Pálné elnökségi tag
Dr Egerháziné Fekete Margit póttag
Szalay Sándorné FB tag

Szabadka Jánosné, Zenteg Zsuzsanna, Juhász Gyula, Pénzes Ferenc egyesületi tagok

17.00 Gergely Márta elnök köszönti a megjelenteket és az ülést megnyitja.

A vezetőség egyhangúlag elfogadja Dallos Pálnét jegyzőkönyvvezetőnek

1. Napirendi pont
Beszámoló az októberi programról
Előterjesztő: Gergely Márta elnök
A komáromi kirándulás a vasúton történt esemény miatt, a késés ellenére is sikeresen zajlott le. Változott a programok sorrendje, de a kisvasutas és az idegenvezető is rugalmas volt és mindenre jutott idő, se sajnos nem annyi, mint amennyit eredetileg terveztünk. A csapat késői érkezése miatt, többlet költség keletkezett az idegenvezető eredetileg megállapított díjában.
Határozat 1/2019.11.13 A vezetőség egyhangúlag elfogadta a komáromi idegenvezetés megemelkedett díját, mely bruttó/nettó 12.000 Ft.

2.Napirendi pont
Tájékoztató a december 1-i program alakulásáról
Előterjesztő: Gergely Márta elnök
A már meghirdetett veszprémi látogatásra érkeznek a jelentkezések, a környékről már többen jelezték részvételüket. Bízunk a jó időben, mert a kisvonatozás csak akkor valósulhat meg.
- Dr. Egerháziné Fekete Margit indítványozza, ha a vonatos városnézés nem jön össze, helyette legyen egy B terv, hogy mégis meg tudjuk tekinteni szervezetten a látnivalókat.

3.Napirendi pont
Tájékoztató az adventi előkészületek programról
Előterjeszti: Nagy-Fodor Edina gazdasági vezető
Sajnos az elnökségi tagok elfoglaltsága és a november végi program miatt nem találtunk megfelelő időpontot, így ez az esemény elmarad.

4. Napirendi pont
Tájékoztató a Mikulásnapi rendezvényről
Előterjesztő: Gergely Márta elnök

A december hetedikére lefoglalt étteremből tegnap hívást kaptunk, hogy sajnos dupla foglalás történt és mivel a másik társaság már rakott le foglalót, nekünk kell új helyszínt keresnünk, vagy másik időpontot ajánlanak. A budai Lugas étterem vezetőjének árajánlatát várjuk, a decemberi hétvége ott szabad. A Venturából is kértünk árajánlatot, de nagyon drága a vacsora és terembérletet is kérnek. Még keressük a helyet és legkésőbb pénteken, 15.-én közzétesszük, hogy mit sikerült intéznünk.
Határozat 2/2019.11.13 A kialakult helyzetre való tekintettel, ha a Mikulásnapi rendezvényhelyszínen bérleti díj merül fel, azt az egyesület kifizeti.

5. Napirendi pont
Tájékoztató a jövő évi nosztalgia útról
Előterjesztő: Gergely Márta elnök

Még várjuk a leadott útitervre a buszos cég árajánlatát, a szállásárak már megvannak.
Napokra lebontva összeállt a program, de még a kinti polgármesterekkel lehetséges találkozások módosíthatják a tervezetet. A kint élő magyarokkal egy közös vacsorát szeretnénk az utolsó nap estéjére.
- Szabadka Jánosné méltánytalannak tartja, hogy a nosztalgia utat nem támogatja az egyesület. Javasolja, hogy a tagi befizetésekből erre is áldozzunk. Tudomása van róla, hogy az utakról visszamaradó összeg az egyesület kasszájába megy és nem kerül visszaosztásra.
- Dr. Egerháziné Fekete Margit válaszában elmondja, hogy az egyesület a programokon résztvevőknek az ajándékokat szokta támogatni. Mivel az utakon nagyon szoros az elszámolás, pontos a kalkuláció, annyira kevés összeg szokott megmaradni, hogy költségesebb a visszautalás, mint adományba rakni.
- Gergely Márta hozzászól, hogy azért nehéz a támogatásról dönteni, mert a nosztalgia úton a létszám nagyban függ a buszon utazókon kívül a Németországban csatlakozóktól (kint élők, kocsival utazók) is.
- Pénzes Ferenc megemlíti, hogy ha volt pénzmaradvány, az érdekeltek tájékoztatása után, az ésszerűséget figyelembe véve, került adományként az egyesület számlájára.
- Zenteg Zsuzsa elmondja, hogy ha megmaradt csekély összegű valuta az út végén, Márti valami apróságot vett belőle és szétosztotta a résztvevőknek.

- Pappné Windt Zsuzsanna indítványozza, hogy az egyesület pénzét ne tartalékoljuk ennyire, a több embert vonzó rendezvényekre ( OT, nosztalgiaút, őszi program) fordítsuk a meglévő pénzünket.
-Dr. Egerháziné Fekete Margit hozzáfűzi, hogy az egyesület célja a fiatalítás is, éppen ezért hosszabb távra kell gondolkoznunk, lehet szükségünk nagyobb összegű kiadásra, ezért nem cél a tartalékunk felélése.

6.Napirendi pont
Jövő évi programbeosztás, eseménynaptár előkészítése
Előterjesztő: Gergely Márta elnök

Eseménynaptárt szeretnénk kiadni, hogy mindenkinek előre tervezhető legyen a jövő éve. Havi bontásban írnánk ki a programokat és az egyesület elérhetőségei is szerepelnének a naptáron, hogy még nagyobb kedvet csináljunk az egyesületi események iránt érdeklődőknek.
A 2020-as eseménytervezet elkészült.

7.Napirendi pont
Pályázat, adományok kezelésének megbeszélése
Előterjeszti: Nagy-Fodor Edina gazdasági vezető

November hónapban egyszerűsített pályázatot adunk be, mellyel sikeres elfogadás esetén 200.000 Ft-hoz juthatunk.
Egy másik lehetőséggel is élhetünk jövőre. Az egyesület számára 2019-ben adott adományok 10%-át visszaigényelhetjük. Az adomány nem csak pénzbeli lehet.

8.Napirendi pont
A FB tájékoztatója a 2019. november 10.-i ellenőrzésről
Előterjeszti: Szalay Sándorné FB tag

A Felügyelő Bizottság 2019 november 10.-én ellenőrzést tartott Gergely Márta elnöknél. Az FB megállapítja, hogy az ellenőrzés során nem talált törvénybe ütköző dolgot az egyesület működésével kapcsolatban. Az FB kéri javaslatainak átgondolását, az alapszabállyal kapcsolatos előírások betartását.

6. Napirendi pont
Egyebek
Előterjesztő: Gergely Márta elnök
Zsebényi József jelezte, hogy szívesen részt venne a honlap felújításában, a továbbiakban egyeztetünk vele az elképzeléseiről.
Akik Elsterbergben dolgoztak felvetették, hogy szeretnék, ha az OT-ra meghívnánk a jelenlegi elsterbergi polgármestert. Az a kérdés, hogy meghívjuk-e és ha igen, mit fizessen neki az egyesület a találkozón?

- Dr. Egerháziné Fekete Margit elmondja, hogy mikor a nosztalgia úton Elsterbergben voltak, a polgármester fogadást adott a magyar vendégek tiszteletére. A partner kapcsolatok ápolása érdekében támogatná valamilyen költség térítését.
- Gergely Márta egyeztet az elsterbergi csapattal, hogy milyen formában kerüljön megvalósításra kérésük.
- A legutolsó vezetőségi megbeszélésen Bobák Jánossal egyeztettünk a retró gyűjteménnyel kapcsolatosan és abban maradtunk ,hogy januárban újra beszélünk erről a témáról. Gergely Márta megkérdezi, hogy az egyesületi és a pártoló tagoknak írjunk-e egy nyílt levelet, vagy maradjunk-e az eredeti megállapodásnál?
Többen javasolják, hogy tartsuk magunkat a januári időponthoz, akkor döntünk a továbbiakról.
- Szabadka Jánosné felszólalásában kifejti, ő úgy emlékszik, hogy Bobák Jani már az első találkozóra úgy jött, hogy ő hobbiból gyűjti az NDK-s emlékeket és szívesen fogadja a tárgyi felajánlásokat, ő biztosít helyet ezek kiállítására. Úgy tudja, hogy a leadott tárgyakat Bobák Jani kezelésébe adták és nem szeretné kiélezni a helyzetet, hogy kinek a tulajdonát képezi a gyűjtemény.
- Gergely Márta emlékeztet arra, hogy a múzeum megnyitóján az hangzott el, hogy végérvényesen az egyesületnek lehet átadni a tárgyakat és több fórumon is egyesület gyűjteményeként szerepelt a retró kiállítás.
- Dr. Egerháziné Fekete Margit elmondja, hogy az egyesület égisze alatt Bobák János hírnévre tett szert, magángyűjteményként viszi a tárgyakat különböző helyekre. Mi őt megbíztuk
a tárgyak kezelésére, nem tulajdonába adtuk. Egy szervezetnek is lehet gyűjteménye.
- Pénzes Ferenc javasolja, hogy jogászt kell megkérdezni a helyzet tisztázására. Kéri jegyzőkönyvbe venni, hogy a vezetőség az előírásokat tartsa be.
- Nagy-Fodor Edina válaszol, hogy a számlaadási és egyéb előírásoknak az egyesület
vezetősége megfelel és azokat be is tartja.

A következő vezetőségi ülés időpontja 2020.01.16, szerda.

Gergely Márta az ülést bezárja.

Dallos Pálné jegyzőkönyvvezető ............................................................................................

Gergely Márta elnök ............................................................................................

Gombai Nagy Károlyné titkár ….…………………………..................................................

Nagy-Fodor Edina gazdasági vezető ……………………………………………………………..

Pappné Windt Zsuzsanna elnökségi tag …………………………………………………………

Csát Miklós póttag ……………………………………………………………..

Dr. Egerháziné Fekete Margit póttag ……………………………………………………………..

BEJELENTKEZÉSEmlékezzen rám!

Bejelentkezés

Regisztráció

TÁMOGATÓINK
Derik Hungária
TURUL ÉTTEREM ÉS PANZIÓ
J-ART SERVICE BUDEAPEST
NDK-s Kiállítás Budapest

PARTNER OLDALAK
Magyar Kulturális Egyesület Chemnitz és környéke honlapja
NDK-smagyarok.eu
Magyarok Hennigsdorfban
Dolgoztál az NDK-ban?

LÁTOGATÓK AZ OLDALON
Oldalainkat 26 vendég és
1 tag böngészi

kirinovits,

Részletes online tagok listája

KI VAN A CHATEN?
Jelenleg 1 tag van a Chat-en.
Belépek a CHAT-re

LEGÚJABB TAGJAINK

Pintér Ilona [Pintyő]Kun Miklósné [kun51]Somlai Imre [Soci]Szalánczi István [Isti1956]Orosz Pál [Barabás]STATISZTIKA
  NDK-s Magyarok Egyesülete Webdesign: RÉVÉSZ COMPUTER és BDS Honlapkészítés: RÉVÉSZ COMPUTER